en nl es


Reserveer Nu Online!

Selecteer ophaal locatie, datum en tijd

  

Selecteer aflever locatie, datum en tijd

  

Geaccepteerde betalingsmethoden

Autoverhuur Locaties

home  |  Curacao Informatie  |  Over Curacao

Over Curacao

CURACAO - ALGEMEEN

Curaçao is een klein pittoresk eiland in het zuiden van het Caribisch gebied. Curaçao wordt door de lokale bevolking verdeeld in twee gebieden, Banda Ariba en Banda Abou. Het voormalige betekent "bovenkant" en het laatste "onderkant", deze geven aan aan welke kant van het Curaçao men zich bevindt. Banda Ariba is het oostelijk deel van Curaçao (ook wel bekend door de lokale bevolking als de "bovenkant van de brug”) en Banda Abou is de westkant van Curaçao (ook wel bekend door de lokale bevolking als de "lage kant van de brug”)

Grenzend aan Zuid-Amerika, maar toch Nederlands (Europees) grondgebied, is Curaçao in vele opzichten een natuurlijke ontmoetingsplaats voor internationale zaken conferenties en vergaderingen. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat Curaçao voor een eiland van zijn grootte, over relatief veel conventie en congrescentra beschikt. Bij National Car Rental Curaçao hebben we veel ervaring met de zakelijke huurder.


WILLEMSTAD - DOWN TOWN

Ons down town gebied (Willemstad), wordt in twee delen verdeeld door de haven, deze natuurlijke haven deelt Willemstad precies door het midden. Kenmerkend voor Willemstad is de typische Nederlandse architectuur gecombineerd met diverse Spaanse elementen, dit komt tot uiting in de prachtige 18e en 17e eeuwse koloniale gebouwen, geverfd in een scala van diverse kleuren. De oorzaak van de grote variëteit aan kleuren is enkele eeuwen terug in de tijd te vinden. De toenmalige gouverneur van het eiland kon niet omgaan met zijn migraine welke werd veroorzaakt door de helder gekleurde gebouwen van Willemstad en beval toen iedereen om hun gebouw een andere, niet felle kleur, te schilderen. Het stad gebied is ook geschikt voor een zakelijke lunch met prachtig uitzicht op het landschap en de haven.


RIJDEN OP CURACAO

Voor uw veiligheid en comfort worden alle National Car Rental auto's gehouden aan de hoogste normen. Gelukkig is het verkeer op Curaçao vrij vloeiend met weinig files, tijdens spits uren kunnen een aantal files worden aangetroffen, maar waarschijnlijk zeer gering in vergelijking met wat u gewend bent. Curaçaose wegen zijn in het algemeen in goede staat met name in vergelijking met de regio.

Het het verkeer op Curaçao houdt zich aan de rechterkant van de weg. Op Curaçao heeft het verkeer komende van rechts voorrang, tenzij anders aangegeven door de verkeersborden. Bij de rotonde’s hebben normaal gesproken de auto’s binnen de rotonde voorrang, behalve als anders is aangegeven door de verkeersborden. De verkeersborden op Curaçao, zijn in grote maten vergelijkbaar met de verkeersborden in Europa en de Verenigde Staten. Een belangrijke opmerking is dat onze wegen erg glad worden als het regent. Het is daarom belangrijk om snelheid te verminderen zodra het begint te regenen, zelfs als maar een paar druppels vallen. U zult ongetwijfeld merken dat alle lokale chauffeurs meteen snelheid verminderen zodra het begint te regenen. Mocht u nog meer vragen hebben over het verkeer in Curacao aarzel dan niet om het onze rental agent te vragen bij het ophalen van uw auto.

Alle National Car Rental klanten krijgen gratis een wegenkaart. Wij verhuren ook GPS’s aan onze klanten.